Ting å gjøre og se

Lurer du på hva du kan finne på  i området? visitoslofjord.no har mange forslag og under finner du enda flere:

Sjø og strand

Leiligheten ligger bare 100 m fra nærmeste strand og det er flere andre strender i gang- eller sykkelavstand. Stranda i Årefjorden er ikke så stor, og  grunn de først 30 meterne før det blir brådypt. De litt større barna trives på Bryggeberget lengst nordvest på stranda hvor det er mulig å hoppe fra svabergene. Det er ikke ferskvann eller toalett på stranda, men så er det heller ikke lenger hjem enn at man fint rekker om man "må".

Årefjorden er et flott utgangspunkt hvis man vil padle enten med kano eller kajakk:særlig anbefales det å padle sørover mot Larkollen og svingen innom Evjesund. Driver du med vindsurfing er det enkelt å rigge seg til og legge ut fra stranda, mens kitere vil finne likesinnede i Larkollen.

Har du med egen båt på henger, er det betongslipp som kan benyttes for utsetting og opptaking av båt mot en liten avgift.Fiske

Det går fint an å fiske fra stranda eller Bryggeberget, men vi anbefaler å gå den 10 minutter lange turen sørover til Svartskjær. Her er det flotte fiskemuligheter. Eller hva med å dorge etter makrell fra kano eller egen båt?I tillegg kan man selvfølgelig padle og fiske i Vansjø dersom ferskvann frister.


Turområder

Når du går ut av døren er det bare et par minutter til skogen. Leiligheten er et flott utgangspunkt for turer både til fots og på sykkel. Området er forholdsvis flatt og enkelt å bevege seg i - turkart er til låns. Blomsterveien passerer ca 300 m fra leiligheten.

Området er rikt på historie og det er jevnlig guidede turer i området. Følg med på denne siden for å se hva som skjer

Området inviterer til både korte og lange fot- og sykkelturer. Hva med å sykle til Fuglevik eller Larkollen for bad og is? Eller kanskje fottur til golfkroa for en lunsj?

Fra utsiktstårnet på Vardåsen - i gangavstand
Les også mer om hva Vansjø har å tilby!

Golf

Du går til klubbhuset på Evje golfpark på ca 20 minutter. Leiligheten ligger
ca 5 min gange fra utslag på hull 6


Andre golfbaner i nærheten: alle med ca 35 min kjøringFerie med barn

Kanskje har man lyst å gjøre noe annet enn å bare være på stranda, fiske krabber og bade. Her er noen forslag til aktiviteter og omtrentlige kjøretider:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar